+380 (50) 389 52 00
ua

Вчасне внесення ЗЗР агродроном навесні - гарантія щедрого врожаю.

03/02/2022
Незабаром, вже у березні, розпочнуться першочергові заходи з проведення захисту посівів озимих та ярих культур від бур’янів, а саме внесення страхових гербіцидів та фунгіцидів. Після такої сніжної зими на полях багато вологи, тому захистити ваші озимі культури від бурʼяну допоможе агродрон.


Навіщо обробляти поля гербіцидами? Чи не шкідливі гербіциди для культури? Чим допоможе агродрон? Багато питань виникає перед кожним сезоном обробки полів. OVERSEER | DRONE знайде відповіді на всі питання. 


Отже, в сучасному землеробстві захист сільськогосподарських культур від бур’янів є одним із важливих етапів вирощування. Бур’яни конкурують з культурними рослинами у доступі до поживних речовин, вологи, повітря, світла і тепла. Через бур’яни ви можете втратити 28-45% врожаю, а іноді і більше. За стресових умов для рослин, особливо у разі недостатнього вологозабезпечення та високих температур повітря, бур’яни найбільше посилюють свій вплив. Також наявність бур’янів у посівах погіршує якість проведення всіх агротехнічних заходів, особливо збирання врожаю. Найбільш ефективний і швидкодіючий спосіб усунення небажаної рослинності в посівах сільськогосподарських культур є внесення гербіцидів


Внесення так званих страхових посходових гербіцидів застосовуються до рослин і бур’янів, які вегетують і великою перевагою є те, що вносити гербіциди можливо при температурі +5-8°C. Більшість цих препаратів знищує тільки пророслі рослини бур’яну і не може контролювати наступні хвилі. Тому треба витримати час до проростання якомога більшої частини бур’янів, які можуть зашкоджувати рослинам озимини. Дані препарати недоцільно вносити під час стресового стану культури (посуха, або холод) або у разі несприятливих погодних умов (дощова погода). Але зволікання з їх внесенням теж впливає на урожайність культури. За допомогою страхових гербіцидів можна ефективно боротися також з багаторічними бур’янами (осотом рожевим) і попередніми культурами на полі


Наприклад, при обробці ріпаку, гербіциди знищать попередню пшеницю. Ріпак особливо чутливий до бур'янів у перші 10–20 днів вегетації, тому в цей проміжок часу поле має бути абсолютно чистим від бур'янів.




Слід пам’ятати, що страхові гербіциди мають чітко визначені фази застосування до культури (залежно від гербіциду), яких треба дотримуватися, щоб не викликати фітотоксичної дії.


Страхові гербіциди вносять в період від проростання до початку цвітіння. Потрібно пам'ятати, що внесення будь-яких страхових гербіцидів після початку цвітіння пригнічує культуру і знижує майбутню врожайність. Не порушуйте регламент застосування препаратів, тому що це може призвести до непоправних наслідків!


Культура - кукурудза. Ліворуч - поле на контролі, праворуч - внесення гербіцидів. 


Гербіциди відіграють важливу роль у технології вирощування багатьох культур, так як вони знищують забур'яненість не нашкодивши основній культурі. До того ж більшість страхових гербіцидів можна поєднувати в баковій суміші з іншими пестицидами (інсектицидами, фунгіцидами, стимуляторами росту, мікродобривами та ін).


При обробці посівів страховими гербіцидами потрібно строго дотримуватись наступних правил:

  1. Не застосовувати страховий гербіцид, коли основна культура перебуває у стресовому стані, і строго дотримуватися фаз розвитку, щоб не нашкодити їй.
  2. Норму внесення препарату розраховувати залежно від фаз розвитку культури та величини бур'янів, а також рівня забур'яненості, щоб кількості препарату було достатньо для ефективного знищення.
  3. При внесенні дотримуватися допустимих температурних меж.
  4. Для посилення ефекту використовувати бакові суміші, в залежності від вибірковості їх дії, щоб прибрати необхідні бур'яни.
  5. Враховувати можливість післядії деяких препаратів на культури.


Внесення гербіциду дронами - ідеальне рішення для Вашого врожаю. Тому що: 

  • Після засніженої зими, ГРУНТ - ВОЛОГИЙ, а дрон обробить ваше поле там, де наземна техніка не зможе проїхати із-за надмірної кількості вологи. 
  • Ви можете ВИБІРКОВО ОБРОБИТИ ЛОКАЛЬНІ ДІЛЯНКИ поля, не пошкодивши гербіцидами, наприклад, іншу культуру, або угіддя вашого сусіда. 
  • Є МОЖЛИВІСТЬ ОБРОБКИ В ТЕМНИЙ ЧАС ДОБИ, що ЗБЕРЕЖЕ ЖИТТЯ БДЖІЛ, якщо внесення гербіцидів проходить у фазу цвітіння.
  • Дрон - надійний помічник в обробці поля ПРИ СКЛАДНОМУ РЕЛЬЄФІ або ПРИ ВІДСУТНОСТІ ДОРІГ, особливо там, де наземна техніка не в змозі обробити поле.



OVERSEER | DRONE оголошує про бронювання дат на внесення гербіцидів. З нами Ви можете бути певні у тому, що бурʼян не нашкодить Вашому врожаю. Наша компанія має 8 дронів Agras T30 (4 екіпажі по 2 оператора і два дрона в кожному). Така кількість дронів дозволяє нам оперативно обробляти великі площі за короткий проміжок часу. Всі пілоти дронів пройшли тривале навчання і мають сертифікати фірми-виробника DJI. Оператори мають великий досвід роботи в різноманітних умовах, з різними культурами та різними засобами захисту рослин.


Після відновлення вегетації озимих культур (ріпаку, пшениці, ячменю) посівам загрожуватиме комплекс шкідників та хвороб, а OVERSEER | DRONE завжди прийде на допомогу в боротьбі з ними та проведе оперативні захисні заходи.


Здійснюйте постійний моніторинг посівів та залишайте заявку на обробку на сайті або за телефоном 067 373 57 68. А ми сформуємо для Вас досвідчений екіпаж та приступимо до роботи в назначений вами час.

БЕЗКОШТОВНИЙ ТЕСТ-ДРАЙВ

Переконайтеся у всіх перевагах супутникової системи моніторингу перед впровадженням її на своєму підприємстві. Ми завжди йдемо назустріч своїм клієнтам!
Зв'яжіться з нами
Це абсолютно безпечно.
Ваші дані не будуть передані третім особам.