+380 (50) 389 52 00
ua

Переваги використання дронів для десикації

27/07/2022
Використання агродронів для різноманітних технологічних процесів в сільському господарстві щороку набуває все більшої популярності. Підживлення рослин, внесення ЗЗР, підготовка до збору врожаю з використанням агродронів стають легшими та менш ресурсо затратними процесами.

Компанія OVERSEER пропонує своїм клієнтам послуги з якісної обробки сільськогосподарських угідь за допомогою агродронів.


Ми вже маємо успішний досвід з використання дронів для:

  • внесення добрив на різних стадіях розвитку рослин;
  • внесення гербіцидів для контролю за бур’янами;
  • обробки полів засобами захисту рослин для боротьби за шкідниками та хворобами;
  • підготовки рослин до збору врожаю (десикації).


Використання агродронів дозволяє знизити витрати на обслуговування полів та зменшити обсяги використання препаратів з дотриманням норм внесення.


Один з популярних запитів від наших клієнтів є використання дронів для десикації рослин. Десикація - внесення препаратів (десикантів) з метою пришвидшення дозрівання врожаю та підготовки рослин до жнив. Своєчасне та рівномірне внесення препаратів дозволяє:

  • прискорити дозрівання полів;
  • досягти однорідної стиглості культур;
  • оптимізувати планування та виконання робіт по збору врожаю;
  • заощадити кошти на досушуванні врожаїв;
  • своєчасно звільнити площу та підготувати поля для подальших робіт.


Десиканти вносяться шляхом розпилення з використанням як наземної, так і авіатехніки та чітким дотриманням встановлених норм та законодавства України. 


Варто зауважити, що при використанні наземної техніки для обробки полів десикантами частина рослин пошкоджується через безпосередній контакт з технікою, а невеликі проміжки залишаються або необробленими або обробляються декілька разів. Ці особливості використання причіпного обладнання призводять до втрати частини врожаю та, відповідно, прибутку з кожного гектара поля.


Правила безпечного внесення десикантів вимагають відповідального ставлення до навколишнього середовища, адже при потраплянні на інші рослини (в т.ч. багаторічні насадження навколо полів) десикант значно погіршує стан останніх та може призвести до їх загибелі. Також відомо про негативний вплив пестицидів на життєдіяльність бджіл та інших корисних комах. 


Завдяки використанню спеціалізованих квадрокоптерів (агродронів) для обробки рослин можна зменшити негативний вплив на навколишнє середовище, уникнути втрат врожаю та збільшити ефективність обробки. Перед початком робіт пілоти дронів враховують погодні умови, рельєф поля та норми внесення препаратів. Політ агродронів здійснюється на висоті 3-4 метри над культурою та завдяки високому тиску в системі та спрямованому струменю розпилення пестицидів відбувається безпосередньо над культурою з мінімальним знесенням краплі.


Головні переваги використання агродронів:

  • відсутність пропусків та перекриттів під час роботи дронів;
  • збереження рослин завдяки відсутності прямого фізичного контакту дрона з рослинами;
  • легка обробка як низькорослих, так і високорослих культур, в тому числі садів та виноградників;
  • економне використання препаратів з дотриманням норм внесення;
  • ефективне ультрамале внесення ЗЗР дозволяє зменшити пестицидне навантаження на довкілля;
  • легка обробка полів з неоднорідним рельєфом та при пере зволоженому ґрунті. 


Команда OVERSEER | DRONE завжди готова стати до роботи та швидко і якісно провести обробку Ваших угідь. Ми маємо власні агродрони Agras T30 та сертифікованих пілотів які проводять обробку. Всі роботи проводяться з дотриманням обмежень воєнного стану та при наявності всіх необхідних документів та дозволів.


Швидкість обробки полів сягає 16 га/год (в залежності від препарату та норми внесення), в той час, як витрати пального складають 0,5 л/га. Використання агродронів для обробки полів можливе як вдень, так і в темну пору доби. 


Потурбуйтесь про безпечну обробку полів завдяки відсутності контакту з ґрунтом та віддаленому знаходженню персоналу і замовляйте послуги з внесення десикантів агродронами в компанії OVERSEER.


Підвищуйте ефективність Вашого підприємства та оптимізуйте бізнес-процеси разом з професіоналами команди OVERSEER. Ми завжди відкриті до співпраці!

БЕЗКОШТОВНИЙ ТЕСТ-ДРАЙВ

Переконайтеся у всіх перевагах супутникової системи моніторингу перед впровадженням її на своєму підприємстві. Ми завжди йдемо назустріч своїм клієнтам!
Зв'яжіться з нами
Це абсолютно безпечно.
Ваші дані не будуть передані третім особам.