+380 (50) 389 52 00
ua

Контроль пального, дані з CAN та тахографа в одному рішенні

12/03/2023
При підборі обладнання для кожного нашого рішення ми керуємось потребами Замовника та намагаємось підібрати оптимальний комплект обладнання за характеристиками та вартістю, щоб задовольнити всі побажання Замовника.

Днями спеціалісти нашої компанії впровадили рішення для:

  • GPS-моніторингу;
  • контролю рівня пального;
  • читання даних з 𝗖𝗔𝗡 шини;
  • роботи з тахографом.


Для реалізації даного рішення було обрано два датчики рівня пального для кожного з баків та GPS-трекер з підключенням до CAN шини та підтримкою зчитування даних з тахографів.




Після проведення монтажу обладнання Замовник має можливість:

  • контролювати місцезнаходження транспортного засобу;
  • відстежувати якість водіння та стан ТЗ;
  • отримувати інформацію про витрати пального, заправки та зливи;
  • отримувати дані з тахографа під час поїздок;
  • аналізувати всі отримані дані в єдиній системі моніторингу 𝗢𝗩𝗘𝗥𝗦𝗘𝗘𝗥.



В системі моніторингу Замовник бачить фактичне місцезнаходження ТЗ на мапі та усі доступні значення показників в момент перегляду.



Як видно зі скріншоту вище за допомогою двох датчиків рівня пального, встановлених в баках транспортного засобу фіксується фактична кількість пального в кожному баку автомобіля. Сумарні дані про пальне відображаються у звіті єдиним рядком “Рівень пального”.

Оскільки трекер підтримує зчитування даних з CAN шини автомобіля - всі дані, що зчитуються відображаються в єдиному звіті в системі моніторингу з позначкою CAN. Перелік даних отриманих з CAN шини автомобіля залежить від марки/моделі та року випуску авто. 

Компанія, що замовила встановлення обладнання займається міжнародними перевезеннями, тож в авто встановлено цифровий тахограф, що відповідає вимогам європейського та українського законодавства. Оскільки файли з тахографа необхідно завантажувати з визначеною періодичністю і зазвичай для цього необхідно відвідання сервісних центрів, ми запропонували Замовнику встановлення трекера з можливістю віддаленого контролю та завантаження даних з цифрового тахографа. 

Це дозволило своєчасно завантажувати дані, аналізувати час роботи водіїв та отримувати заздалегідь налаштовані сповіщення щодо порушення режиму робототи та відпочинку водіями транспортного засобу. 

Вже відомі випадки, коли компанії-перевізники на території України були оштрафовані за порушення режиму роботи водіїв працівниками ДСТБ Укртрансбезпеки, тож впровадження на підприємстві рішення з підключення до тахографів дозволить Замовнику значно знизити ризики порушень та підвищити дисциплінованість водіїв.

Для завантаження DDD файлів з тахографа використовується Tacho Manager.



Після завантаження даних інформація по кожному водію підтягується у Tacho View, де замовник може візуально проаналізувати роботу водія, яка знаходиться у DDD файлі.



Загальні дані про водія, що керує ТЗ, час його роботи та пройдену відстань можна побачити в загальному звіти по автомобілю в системі моніторингу OVERSEER.


Цікавитесь можливостями систем моніторингу та маєте запитання щодо встановлення трекерів чи налаштувань системи? Телефонуйте і наші менеджери нададуть Вам вичерпну консультацію та розрахують вартість та строки підключення!

БЕЗКОШТОВНИЙ ТЕСТ-ДРАЙВ

Переконайтеся у всіх перевагах супутникової системи моніторингу перед впровадженням її на своєму підприємстві. Ми завжди йдемо назустріч своїм клієнтам!
Зв'яжіться з нами
Це абсолютно безпечно.
Ваші дані не будуть передані третім особам.