+380 (50) 389 52 00
ua

Кейс контролю палива на тепловозах

29/04/2020
Однією з головних і часом непомітних статей витрат на промисловому підприємстві, в гаражі якого працюють тепловози, є розкрадання ПММ. На маневровому тепловозі, де паливний бак досягає 3 тонн, витрати в результаті зливу палива можуть досягати від 100 до 500 літрів палива за зміну.


Ми вирішили поділитися з Вами зведеним кейсом, який ґрунтується на нашому досвіді кількох впроваджень системи GPS-моніторингу та контролю палива на тепловозах.


Рішення контролю палива на тепловозах дозволяє контролювати обсяг заправки, рівень палива та в результаті захистити від крадіжки палива та його несанкціонованого використання. А виведення рівня палива на додатковий екран у кабіні машиніста дозволить інформувати його про рівень палива у паливному баку, що сприяє підвищенню рівня ефективності роботи тепловоза.



Підключення:


Встановлений на тепловоз датчик витрати палива, що дозволяє контролювати фактично використане пальне, яке споживається двигуном, а відображення інформації на додатковому екрані в кабіні машиніста, дозволяє миттєво отримувати інформацію про використане паливо за зміну.


В рамках рішення встановлюється два витратоміри, окремо на магістраль подачі Direkt CAN з пропускною здатністю 500 л/год., та окремо на магістраль звороту Direkt CAN з пропускною здатністю 100 л/год., щоб коректно порахувати використане паливо, та мінімізувати опір палива при встановленому обладнанні.


З витратоміра ми маємо можливість отримати великий обсяг даних, одними з основних є:


  • Витрати палива;
  • Мотогодинник (щодо режиму роботи двигуна);
  • Швидкість потоку палива (по кожній камері окремо, що дозволяє контролювати врізання в магістраль звороту);
  • Використане паливо у різних режимах роботи;
  • Час втручання зовнішнього магнітного поля.



Обладнання підключається до трекера Teltonika FMB 630/640, за допомогою якого ми отримуємо всі дані у цифровому форматі, два датчики рівня палива підключені через 485 інтерфейс, а витратоміри по окремих лініях CAN. Вся інформація передається до системи моніторингу Wialon Local і формується у звітах.



Результат:


В результаті інтеграції рішення GPS-моніторингу та контролю палива на тепловозі клієнт отримує зручний та ефективний інструмент контролю обсягу заправки та рівень палива, GPS-моніторинг розташування та переміщення тепловоза, має можливість виводити рівень палива на додатковий екран у кабіні машиніста, а також дозволяє аналізувати безліч інших важливих параметрів тепловоза та машиніста для оптимізації його роботи, що зрештою допоможе зберегти та заощадити підприємству мільйони гривень.

БЕЗКОШТОВНИЙ ТЕСТ-ДРАЙВ

Переконайтеся у всіх перевагах супутникової системи моніторингу перед впровадженням її на своєму підприємстві. Ми завжди йдемо назустріч своїм клієнтам!
Зв'яжіться з нами
Це абсолютно безпечно.
Ваші дані не будуть передані третім особам.