+380 (50) 389 52 00
ua

Відстеження температури під час доставки вантажів

23/11/2022
Розповідаємо про самостійне встановлення датчики для контролю за температурою, налаштування даних в системі моніторингу з технічною підтримкою OVERSEER на прикладі нашого постійного клієнта.

Існують категорії вантажів, які потребують дотримання температурного режиму при перевезенні вантажів. Мова йде про:

  • продукти харчування (наприклад, молочна продукція, м’ясо, заморожені продукти);
  • медичні препарати;
  • рослини, тощо.

Якість цих груп товарів та термін їх придатності безпосередньо залежать від дотримання температурного режиму під час транспортування вантажів з пункту А в пункт Б. 


Нещодавно до нас звернувся наш постійний клієнт, який займається перевезенням заморожених м’ясних продуктів та вже отримує послуги з GPS-моніторингу власного автопарку, з завданням встановити датчики для контролю за температурою під час транспортування.


Оскільки клієнт вже мав встановлені GPS-трекери з підтримкою підключення додаткових пристроїв по технології Bluetooth, то ми запропонували встановлення бездротових Bluetooth міток в вантажних відсіках автомобілів з підключенням до GPS - трекера автомобіля.


Які переваги такого рішення для Замовника:

  1. контроль в режимі реального часу за температурою та вологістю під час перевезення вантажів;
  2. зведені звіти по кожній доставці з графіком температури в холодильній камері автомобіля;
  3. підвищення дисциплінованості водіїв та зменшення ризиків зловживань з боку співробітників компанії;
  4. миттєві сповіщення про події та/або відхилення від граничних показників зручним для Замовника способом. Сповіщення можна налаштувати на email, в Telegram, SMS або в браузері чи мобільному застосунку.


Для реалізації проєкту ми використали Teltonika Eye Sensor. Ці невеликі за розміром (38x13x56,6 мм) пристрої призначені для відстеження температури та вологості навколишнього середовища. Підключення датчика не потребує прокладання додаткових дротів, тож встановлення датчика просте та зручне. 

Датчик Eye Sensor сумісний з трекерами, що підтримують підключення додаткових пристроїв по Bluetooth. В автомобілях Замовника вже були встановлені трекери Teltonika FMB920, тому налаштування та монтаж додаткового обладнання не зайняли багато часу. Монтаж Bluetooth міток Замовник виконав самостійно, а налаштування обладнання виконали наші спеціалісти віддалено.



Після встановлення міток Замовник отримав можливість повного контролю: 

  • за дотриманням умов поставки;
  • за якістю доставки;
  • за місцезнаходженням вантажів в режимі реального часу.  




В системі моніторингу дані Bluetooth мітки Eye Sensor відображаються у вигляді табличному вигляді та графічно (див. мал.) За необхідності, дані системи моніторингу можуть бути інтегровані в облікову систему Замовника.


Контроль за температурними показниками під час транспортування дозволив клієнту:

  • покращити свій сервіс завдяки підвищенню якості доставки;
  • надавати своїм клієнтам звіти про дотримання температурного режиму під час доставки кожної партій товару;
  • оперативно реагувати на відхилення температури під час перевезення завдяки сповіщенням від системи моніторингу.


Зацікавились встановленням датчиків температури у власному холодильному обладнанні? Звертайтесь і наші менеджери нададуть вичерпну консультацію та підрахують вартість проєкту.

БЕЗКОШТОВНИЙ ТЕСТ-ДРАЙВ

Переконайтеся у всіх перевагах супутникової системи моніторингу перед впровадженням її на своєму підприємстві. Ми завжди йдемо назустріч своїм клієнтам!
Зв'яжіться з нами
Це абсолютно безпечно.
Ваші дані не будуть передані третім особам.