+380 (50) 389 52 00
ua

Мобільні метеостанції для контролю погодних показників

01/06/2022
Контроль погодних показників під час роботи в полі за допомогою мобільних метеостанцій

При обробці полів аграрії враховують безліч факторів, які впливають на якість обробки та врожайність. Одним з ключових моментів є дані про погоду в момент роботи. 


Для контролю за показниками погоди та отриманням точних метеоданих можна використовувати:

  • стаціонарні метеостанції;
  • автономні датчики;
  • мобільні метеостанції.


Для отримання даних про погоду в місці роботи техніки найчастіше використовуються мобільні метеостанції. Вони встановлюються безпосередньо на сільськогосподарську техніку та передають дані в режимі реального часу. Для контролю поточного місцезнаходження мобільної станції використовуються сучасні GPS-трекери.


Компанія OVERSEER має успішний досвід співпраці з українським виробником метеостанцій та пропонує своїм клієнтам придбати якісне обладнання для контролю за погодними умовами в полі. Ми займаємось встановленням GPS-трекерів на мобільні станції та налаштовуємо передачу даних в систему моніторингу OVERSEER.



За допомогою мобільних метеостанцій відслідковують температуру та вологість навколишнього середовища, швидкість руху вітру. Отримані дані передаються в систему моніторингу. Таким чином віддалені працівники відслідковують погодні умови на полі в режимі реального часу та можуть оперативно корегувати дії працівників, що знаходяться поряд з технікою. За необхідності можна встановити додатковий екран в кабіні водія, де також відображатимуться дані з метеостанції.


Слідкування за змінами погодних умов (посилення вітру, підвищення вологості повітря чи різке похолодання) дозволяють розумно витрачати ресурси, такі як добрива та засоби захисту рослин. Наприклад, під час посилення вітру понад 5 м/с внесення засобів захисту рослин є недоцільним і за можливості краще тимчасово призупинити роботу техніки.


Через великі площі сільськогосподарських угідь погода на різних кінцях поля може відрізнятись. Мобільні метеостанції дозволяють контролювати швидкість вітру, температуру та вологість безпосередньо в точці внесення добрив чи ЗЗР. Для визначення місцезнаходження мобільної метеостанції використовуються сучасні GPS-трекери з можливістю підключення додаткового обладнання та підтримкою датчиків температури та вологості. 


Нещодавно спеціалісти компаній OVERSEER провели планову перевірку роботи обладнання на одній з мобільних метеостанцій нашого клієнта перед початком сезонних робіт. Наші співробітники перевірили коректність роботи трекера та точність передачі показників в систему моніторингу, оновили прошивку трекера до останньої версії.


Ділимось з вами показниками отриманими з мобільної метеостанції в системі моніторингу Замовника. В нашому випадку це:

  • температура повітря;
  • швидкість вітру;
  • відносна вологість;
  • точне місце розміщення метеостанції.


 


Програмне забезпечення метеостанцій дає можливість інтегрувати всі необхідні показники в існуючу систему моніторингу OVERSEER.


Бажаєте отримувати дані з полів про погодні показники та ефективно використовувати наявні ресурси? Звертайтесь до наших менеджерів та замовляйте встановлення мобільних метеостанцій на вашій техніці.


БЕЗКОШТОВНИЙ ТЕСТ-ДРАЙВ

Переконайтеся у всіх перевагах супутникової системи моніторингу перед впровадженням її на своєму підприємстві. Ми завжди йдемо назустріч своїм клієнтам!
Зв'яжіться з нами
Це абсолютно безпечно.
Ваші дані не будуть передані третім особам.