+380 (50) 389 52 00
ua

Контроль точності показань витратомірів

06/11/2019
Будь-який клієнт хоче бути впевненим у точності показань системи контролю палива, що їх впроваджують інтегратори. Існують різні методики перевірки показань витратомірів.



Будь-який клієнт хоче бути впевненим у точності показань системи контролю палива, що їх впроваджують інтегратори.

Існують різні методики перевірки показань витратомірів:

  • на стенді (але одна справа точність на стенді, інша справа в реальних умовах, адже те повітря в паливній системі може давати велику похибку показань)
  • замір витрати палива за мірником під час роботи на неодружених.

Суть методу у тому, що у мірник заливається певний обсяг палива. З мірника техніка відбирає паливо для роботи на неодружених оборотах. Пропрацювавши якийсь час (30-60 хвилин) порівнюються показання по мірнику (різниця на початок та кінець експеримент) та витратоміру (через конфігуратор та/або в системі моніторингу).

Проблема даного експерименту: зазвичай витрачається 3-5 літри, і на таких маленьких об'ємах дуже важко провести точні виміри. Якихось 0,3 літра, які не долилися/перелилися в шлангу/паливній системі, вже дають похибку вимірів близько 10%.

  • контроль заправок «під шийку», ще називають цей метод «хронометраж»

Суть методу у тому, щоб заправити бак техніки «під шийку». Рівень палива має бути візуально видно. Після цього бак (а краще і паливна система) пломбується і техніка їде «в поля» на роботи, при цьому в кабіні трактора повинен бути сторонній спостерігач. Після виконання роботи техніка повертається на базу і знову заправляється «під шийку» — візуально до того ж рівня, що вперше. Заправка попередньо повинна бути перевірена мірником. Витрата палива має становити не менше 200 л.

Заправка повинна дорівнювати показанням витратоміра за період між заправками «від шийки до шийки».

Розбіжності повинні бути не більше суми похибок заправного комплексу та витратоміра.

На скріншах до посту приклад одного з наших вимірів для трактора Case у одного нашого Клієнта.

Показання для заправки: 218,88л

Показники витратоміра: 218,5 л

Фото заправної станції зроблено спеціально, тому що розуміємо, що нам все одно ніхто не повірить.



БЕЗКОШТОВНИЙ ТЕСТ-ДРАЙВ

Переконайтеся у всіх перевагах супутникової системи моніторингу перед впровадженням її на своєму підприємстві. Ми завжди йдемо назустріч своїм клієнтам!
Зв'яжіться з нами
Це абсолютно безпечно.
Ваші дані не будуть передані третім особам.